Vuosivaihto Kanadaan | Exchange Year To Canada

Vuosivaihto Kanadaan

Tästä se alkaa. Enää 2 viikkoa ennen kuin lähden vuodeksi Kanadaan. Ennen, kun kerron kaikki vaihdosta, niin palataan siihen, mistä kaikki alkoi. Hain Rotary vuosivaihtoon jo kaksi vuotta sitten. Prosessista voisin mainita sen verran, että kirjoitin kirjeen, jossa esittelin itseni ja kerroin, miksi haluisin lähteä vaihtoon. Sitten oli haastattelun aika, ja vaikka mua jännitti tosi paljon, mut valittiin lähteväksi vaihto-oppilaaksi Orimattilan Rotaryklubista. Kuitenkin 2021 vuoden alussa kaikki Rotary järjestön vuosivaihdot peruttiin koronapandemian takia. Mä sain kumminkin mahdollisuuden lähteä vaihtoon seruraavana vuotena (eli tänä vuonna). 

Miksi halusin lähteä vaihtoon?

Oon aina rakastanut matkustaa, nähdä uusia paikkoja ja tutustua uusiin kulttuureihin. Kaikki mun parhaat muistot on matkoilta. Vuosivaihto ei myös ole mulle vieras käsite, sillä mun vanhemmat ja isosisko on kaikki ollut vaihdossa. Kuitenkaan siitä huolimatta kukaan ei pakottanut mua lähtemään vaihtoon. Päätös tuli multa itseltäni lukiessani siskoni blogia hänen vaihtovuodesta Australiassa, Tasmaniassa. Silloin tajusin, että haluisin itse myös kokea samankaltaisen kokemuksen. 

Miksi Kanada? 

Rotaryvaihdossa valitaan 4 maata, joista korkeintaan kaksi saa olla englanninkielisiä. Mun lista oli Kanada, Australia/Uusi-Seelanti, Sveitsi ja Itävalta. Pääsin siis ykkösvaihtoehtooni. Kanadan valitsin, koska se on todella kaunis maa, jossa on paljon kaunista luontoa. Suurimmassa osassa Kanadaa puhutaan englantia ja mä halusin päästä kehittämään mun englannin kielitaitoa. Asiaa myös auttoi se, että kanadalaisten aina kerrotaan olevan tosi mukavia. 

Kevään myötä aloin pikkuhiljaa saamaan lisää tietoa mun tulevasta vaihtovuodesta. Keväällä oli myös kaksi koulutusta, joista toinen oli mun omasta Rotarypiiristä ja toinen koko Suomesta lähteville vaihto-oppilaille.. Keväällä/kesän alussa sain vihdoin pitkän odotuksen jälkeen kuulla, että oon lähdössä Wasaga Beach -nimiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Ontariossa noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Torontosta. Oon tosi tyytyväinen tohon paikkaan, sillä hetken jo ehdin stressata, että päädyn Quebecin puolelle satojen kilometrien päähän mistään isommasta kaupungista. 

Tiedän jo mun ensimmäisen host-perheen ja oon vaihtanut muutaman sanan mun host-äidin kanssa. Mulla on myös jo lennot varattu. Ehkä ainoa harmi tässä ennen lähtöä on se, että kaikkien Suomesta Pohjois-Amerikkaan lähtevien vaihtareiden oli tarkoitus päästä koulutukseen New Yorkiin, mutta koronaan liittyvien viisumijonojen takia se jouduttiin perumaan. Onneksi pääsen kuitenkin luultavasti vierailemaan Torontossa, joten saan nähdä myös isomman kaupungin menoja. 

Pakkausta en oo vielä alottanut, vaikka lähtöön on enää se kaksi viikkoa. Oon kyllä miettinyt jo, mitä haluan ottaa mukaan. Alan jo hieman tajuta, että kohta on lähtö toiselle puolelle maailmaa, vaikka sitä on aika vaikea uskoa. Olen viikonlopun aikana tavannut ystäviäni ja sukulaisiani viimeistä kertaa ennen Kanadaa. En kuitenkaan pitänyt/pidä kunnon läksiäisiä, koska mielestäni on parempi juhlia sitten, kun tulen takaisin, kuin olla nyt surullinen siitä, että lähden. 

Seuraava postaus on sitten jo Kanadan puolelta ja sisältää varmasti kuvia toisin kuin tämä postaus. En oo ihan varma minkälaista suomenkieltä pitäisi kirjoittaa blogipostauksiin, joten toivottavasti tää on tarpeeksi selkeä kaikille 😀 Tosiaan koitan myös kirjoittaa samat asiat englanniksi parhaani mukaan.

Exchange Year To Canada

Here it begins. Only two weeks left until I am headed to Canada. Before I tell all about it I should tell where all of this started. I applied to go on exchange two years ago. To tell you a bit about the process, I started by writing a letter to my Rotary club in Orimattila introducing myself and explaining why I wanted to go to exchange. After that, they wanted to interview me. I was super nervous but in the end I thankfully got the spot. Sadly in January of 2021 all of the Rotary Youth Exchanges were cancelled or postponed. Because I was young enough I got a chance to go to exchange the following year (this year).

Why did I want to go to exchange?

I have always loved to travel and see new places and learn about new cultures. All of my best memories are from trips abroad. Exchange year as a concept isn’t new to me. My parents and my sister have all been on exchange. Even so, I wasn’t pressured into going. It was my own decision. I decided to go because one day I was reading my sister’s blog about her exchange in Tasmania, Australia. I felt like I wanted to experience something similar.

Why Canada?

When applying to exchange through Rotary Youth Exchange Program you will have to select 4 countries where you wanna go. In Finland only two of these can be English speaking countries. My list was Canada, Australia/New Zealand, Switzerland and Austria. I got into my first choice. I chose Canada because it is a very beautiful country with lots of nature. English is also the majority language in Canada and I wanted to better my English. The fact that Canadians have a reputation of being nice and polite also helped my decision making.

I started to get more information about my exchange in the spring. I also attended two Rotary events, one of which was for the outbound exchange students in my Rotary district and the other for all of the outbound exchange students in Finland, where we got information about our exchanges. In the spring/the beginning of the summer I finally got to know whereabouts in Canada I am going to after a long wait. I am going to go to a town called Wasaga Beach that is located in Ontario about an hour and a half drive away from Toronto. I am very pleased with where I am going to because for awhile I was stressing about ending up in Quebec hours away from any big civilization.

I already know my first host family and I have spoken a little with my soon to be host mom. Also, I already have my plane tickets. Probably the only sad thing about going in two weeks is that all the Finnish exchange students going to North America were supposed to go to New York for a couple of days but because of COVID related long waiting times for visas it had to be cancelled. Gladly I will be living pretty close to Toronto so I will hopefully get to see a big city anyways.

I haven’t started packing yet even though I am leaving in two weeks. I have already thought about what I am gonna pack and have bought some necessary things. I am slowly starting to realize that I am really going to go to the other side of the world. During this weekend I have met some of my relatives and friends for the last time before I am going to Canada. I decided not to hold any farewell parties because I feel like it is a lot better to celebrate when I am coming back than to now be sad about the fact that I am leaving.

Next blog post will be from Canada and will definitely have photographs unlike this one. I hope that my English is good enough but hey I am going on exchange to better my language skills. See you soon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *